Materiał Partnera

Z czego wynika rosnąca popularność oleju ozonowanego?

Z czego wynika rosnąca popularność oleju ozonowanego?

W procesie produkcyjnym oleju nasyconego ozonem wykorzystywana jest technika tłoczenia na zimno. Dzięki dodaniu ozonu do oleju roślinnego uzyskiwana jest substancja o silniejszych właściwościach przenikających, dzięki czemu składniki aktywne łatwiej przedostają się do warstwy podskórnej. Dlatego właśnie kosmetyki opierające się na oleju ozonowanym mogą mieć korzystniejsze działanie dla skóry.

Kosmetyki z olejem ozonowanym -  zastosowanie ozonowanej oliwy z oliwek

Jednym z popularnych produktów, stosowanym coraz częściej w branży kosmetycznej, jest ozonowana oliwa z oliwek, która wykorzystywana jest w leczeniu i łagodzeniu wielu chorób skórnych. Ten składnik kosmetyczny wykazuje szerokie działanie bakteriobójcze, regenerujące oraz nawilżające, a także skutecznie chroni skórę przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych. Dlatego ozonowana oliwa z oliwek często stosowana jest w przypadku łojotoku, zapalenia skóry, opryszczki lub nadmiernego wysuszenia i podrażnienia skóry.

Ponadto jest to substancja pozbawiona dodatków zapachowych, konserwujących oraz barwników i parabenów, dzięki czemu wykazuje właściwości hipoalergiczne i może być stosowana nawet w przypadku skóry bardzo wrażliwej, a także jako produkt do pielęgnacji dziecięcego naskórka. Ozonowana oliwa z oliwek jest także substancją o działaniu antyoksydacyjnym, która pozytywnie wpływa na zachowanie młodego wyglądu skóry.

Jakie właściwości wykazuje ozonowany olej lniany?

Olej lniany z dodatkiem ozonu również jest produktem całkowicie bezpiecznym dla skóry wrażliwej. Wykazuje właściwości hipoalergiczne i nie zawiera szkodliwych substancji konserwujących. Dodatkowo jest to produkt o bardzo dobrym wchłanianiu, co pozwala zachować komfort użytkowania bez tłustych plam. Wysokiej jakości ozonowany olej lniany dostępny jest u producenta kosmetyków ozonowanych Onkomed, który w swojej ofercie posiada również inny ciekawy kosmetyk. Ozonowany olej lniany jest często stosowany w przypadku łuszczycy, trądziku i innych podrażnień skóry. Jest to substancja o działaniu łagodzącym i zmiękczającym, dzięki czemu pozostawia skórę gładką i widocznie nawilżoną. Dodatkowo poprawia koloryt i pomaga w walce z przebarwieniami i niedoskonałościami.

Podziel się

Ogólna ocena artykułu

Dziękujemy za ocenę artykułu

Błąd - akcja została wstrzymana

Polecane firmy

Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w szczególności tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Dowiedz się więcej Akceptuję